Mistrz sztuki kulinarnej Jacek Szczepańsk

Gościliśmy uczestników ogólnopolskiej edycji warsztatów kulinarnych HoReCa. Niekwestionowany mistrz sztuki kulinarnej Jacek Szczepańsk zaprezentował nowe trendy kuchni polskiej w sposób teoretyczny, a póżniej praktyczny z udziałem ryb, smacznych i estetycznych dodatków najwyższej jakości. Uczestnicy w grupach pod okiem trenerów przygotowywali autorskie dania z wykorzystaniem technikisous vide. Sous vide to nic innego jak gotowanie w próżni w temperaturach z przedziału 49-90 stopni Celsjusza, jej ogromną zaletą jest uzyskiwanie potrawy o najlepszych parametrach smakowych, jakościowych i odżywczych.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>