Oferta

Naszą ofertę kierujemy do klientów indywidualnych oraz do firm i grup zorganizowanych. Kutter to jedna z największych restauracji na półwyspie helskim. Posiadamy 80 miejsc siedzących w restauracji, 52 miejsca w kawiarni oraz w sezonie dodatkowo 60 miejsc w ogródku piwnym. Oferujemy pełne wyżywienie: śniadania, obiady kolacje. Organizujemy imprezy okolicznościowe: wesela, komunie, biesiady kaszubskie, biesiady morskie i inne. W sezonie letnim codziennie organizujemy imprezy taneczne przy orkiestrze- czynne do ostatniego klienta. Zajmujemy się również obsługą imprez plenerowych- catering.

Jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje, dołożymy wszelkichstarań aby zadowolić naszego klienta. Jeśli mają Państwo jakiekolwiek pytania prosimy o kontakt!

Wędrując ulicą Wiejską nie sposób przegapić kawiarni Caffe Domek. Warto przyjrzeć się samemu budynkowi – murowany, lecz zbudowany na drewnianym szkielecie pochodzi z początków XX wieku i był kiedyś prawdziwym domem rybackim.

Romantyczne, nastrojowe wnętrze i urocze kelnerki w tradycyjnych kaszubskich strojach przenoszą gości w atmosferę luksusowego kurortu sprzed 100 lat. A w karcie wszystko, co uprzyjemnia życie – pyszne ciasta, desery, lody, wielki wybór kolorowych drinków, koktajli mlecznych i, oczywiście, słodka specjalność Helu, czyli gofry. Caffe Domek to miejsce, którego nie może też ominąć żaden prawdziwy wielbiciel dobrej kawy. Czarną, latte i cappuccino polecamy wieczorami, w dzień aromatyczne orzeźwienie przyniosą kawa mrożona i frappe w wielu smakach. Zapraszamy więc do Caffe Domek – to idealne miejsce na chwilę relaksu po spacerze brzegiem morza lub wieczorem na zakończenie wspaniałego dnia w Helu.

Na początku była smażalnia… W 1988 roku w samym centrum miasta przy ulicy wiejskiej jeden z rodowitych mieszkańców otworzył małą smażalnię ryb aby podzielić się specjałami swojego miasteczka z przybyszami z głębi lądu. Przez 12 lat owocnej działalności smażalnia zapracowała na dobrą opinię wśród klientów. Jednakże na każdej łodzi dochodzi do zmiany warty i w 2000 roku wachtę przejął obecny właściciel. Od tej chwiliKutter z nowym kapitanem wpłynął na szerokie wody wymagań klientów. Najważniejszymi zmianami były rozbudowa obiektu z wystrojem wnętrza oraz wzbogacenie menu, aby zadowolić każde gusta. Łącząc tradycję i upodobania klientów Kutter zachował swój wyjątkowy klimat. Aby tego dokonać dzień i noc nasi pracownicy stają na wysokości zadania: dostawcy odbierają nad ranem rybę, kucharze przygotowują specjały a obsługa w strojach kaszubskich z uśmiechem wita gości. Z biegiem czasu mała smażalnia stała się dużą restauracja, lecz najważniejsze co pozostało bez zmiany to morski charakter oraz kaszubskie korzenie.

IMG_8014IMG_8004 IMG_7979

IMG_8028 IMG_7989IMG_8026